Mat

NETTA HJERTE CORTADO

Jeg har fått en ny yndling til kaffemaskinen, nemmelig Cortado. Mmmmm! Er jo glad i kaffe, både svart og med melk. Og på mårran er jeg avhengi av kaffe, og mat. Hvis jeg ikke har fått i meg det før...

COOCKIES PÅ SLUMP

Hadde egentlig tenkt til å lage knekkebrød i dag, men endte opp med sjokoladekjeks i steden. På slump. Litt lite farmasøytisk av meg, men jeg har gjort kvalitetskontroll! Hadde ikke alle ingridiens...

POTETKLUBB

Eller du kaller det kanskje kompe, komle, klubb eller raspeball? Uansett, dene potetklumpen er en av Sigmunds favoritmåltider. Jeg er vandt med å spise dem med sukker og smør til, og det er fleskeb...

MAKRONER

Har vært hjemme i helga. Langhelg på studiene må utnyttes til det fulle! Reiste hjem Torsdag etter forelesning og reiser tilbake til Oslo i dag. På fredag utnyttet jeg meg av kjøkkenfasilitetene h...

HJEMMELAGET SUSHI

Jeg har fått helt dila i et siste. Det har nemelig kommet et Sushisted på bjølsen akuratt der man går av bussen. Farlig farlig! "Men hm" tenker du, "hu liker jo ikke råe ting..." Helt korekt! Skal ...

OPPSKRIFT: NETTAS APPELSIN-MUFFINS

I går fikk jeh besøk, så da hadde jeg lyst til å lage "noe godt til kafen". Grøs, føler meg så gammel når jeg sier det! Men uansett, jeg bestemte meg for å innvie de fantastiske MUFFINSFORMENE jeg ...

OPPSKRIFT: TIKA LASAGNE

Jeg laget Tika Lasagn før jul, og tok faktisk bilder samtidig som jeg laget den, slik at jeg kunne blogge oppskriften. Hvis ikke jeg er en dedikert blogger så veit ikke jeg ;) Uansett - dette er kj...

KJØTTKAKER I BRUN SAUS

Min mormor lager verdens kjøttkaker, eller, hun lager vedens beste mat. Punktum. Og vi er så heldiga at når jeg er hjemme en tur, får jeg alltid med meg en noen kjøttkaker jeg kan legge i frysern. ...

SUPER-BROWNIES

Toro ligger mitt hjerte nær. Fantastisk enkelt mange ganger. Bare ta toroposen, og slen i noe stæsj og voila - nydelig mat! Spesielt glad er jeg i brownes-posen. Så enkelt og kjapt! Men, hvis ma...

MORGENKAFFE - OPPSKRIFT

Nå som jeg har invistert i en Bodum Presskopp har jeg begynt å lage gooood kaffe om morgenen. Lager den rett før jeg drar, så holder den første forelesning. En super greie! Deilig, fersk kaffe på ...

BIOLA +

Jeg liker så godt å ha en dessert etter frokost, eller en lite gulerot om du vil. I allefall noe som gjør det litt enklere å komme igjennom de tørre skivene. Mitt svar på dette er som ofte en yoghu...

GROVE FROKOSTMUFFINSER

Nå tenkte jeg at jeg skulle gi dere en lite grovis. Altså; oppskrift på gove muffins. I USA er jo muffins en frokostvare, mens cupcakes er det jeg vaneligvis forbinder med muffins. Så for å ære mi...

MAKRONER

Da jeg, Ingeborg og cathrine var på leiting etter ett sted å danse på lørdagskvelden, gikk vi forbi Pascals i drammensveien. I vinduet der var det mange fargerike godsaker, også kalt makroner. De v...

JAKTEN FORTSETTER!

Og det er selvølgelig jakten på den perfekte frappen. Akuratt sånn som den på Starebucks smaker. Og hittil har det ikke gått så bra.På søndag var jeg, Sigmund og Sindre på Waynes´s Cofee på Majorst...

OREO MUFFINS / OREO CUPCAKES

Kjært barn har mange navn. I går lagde jeg muffins med oreo i. Er ikke helt sikker på når det kalles cupcakes og når det kalles muffins. Men tror mine kvalifiseres som muffins.Det finnes jo drøssev...

SOMMERFRISK

Nå er vi inne i sommermånedene, som sikkert flere har merket. Dette fører med seg så mangt, både solbrenthet, sandaler og masse drikke. Og ikke minst - sommerfrisk yoghurt! Jeg uttrykkte jo min kjæ...

PIZZATIME

Helg = pizza her på hybelen. Det har blitt en liten tradisjon meg og sigmund imellom. Er veldig deilig, å vite hva man skal ha til middag. I allefall en av dagene. Mine besteforeldre (mimmi og bess...

FRIELE VS TINE

Jeg heter Netta, og jeg er iskaffeoholiker! Får ikke nok. Det er jo så digg med en kald iskaffe når luften i forelesningssalene nesten ikke er til å se gjennom. Og særlig nå når dagene er eeekstra ...

TOMATSUPPE MED EN NY VRI

Det går mye i suppe poser her i huset, og for at vi ikke skal sulte i hjel begge to så prøver jeg å variere litt. Tilsetter ymse godsaker i suppene for å gjøre det litt mer spennende. Tenkte jeg sk...

TERTESKJELL

Vi på lunsj hos besteforeldrene til Sigmund for en stund siden, og der fikk vi servert terteskjell. Min assosiasjon til disse skjellene er at mamma og pappa har hatt det til lørdagskos når jeg og l...

pizza"snurrer"

Forrige uke skulle jeg lage pizzasnurrer. Hadde veldig lyst på pizza, og var aleine hjemme så da tenkte jeg det var lurt. Enkelt å fryse ned å ta opp var tanken. Ettersom klokken allerede var 18 da...

Pizza-tips!

Et lite tips til alle der ute. Ikke bruk matpapir som bakepapir. Det fungerer ikke! Vi gjorde det i går, så jeg spiste sjokolade til middag for å si det sånn...Tror det hadde fungert hadde vi smurt...

Påske-Dessert!

I dag hadde vi en veldig god dessert! Den passer også veldig bra til Påsken, i og med at hovedingridiensen er ingen ringere enn APPELSINEN!Denne retten består av Appelsin, Vaniljekesam og Sjokolade...

Økologisk Yoghurt!

Økologisk mat skal vistnok være så bra. Har ikke helt lagt meg på den bølgen, mest fordi det ofter er litt dyrere med øko-mat. Tine.no sier dette om økologisk mat:"Økologisk mat skal produsere...

Livet uten fast føde....

...SUGER! Har så sykt tygge-cravings. Dette er på ingen måte frivillig. Har jo klart å bite meg såpass hardt i tunga at det er et ganske greit sår der, med en søt liten flenge på. Sånn bakerst på v...

Kutt i tunga!

De som kjenner meg veit at jeg er ei kjempekløne! Jeg klumser alltid, og har somregel noen småkutt på hender og/eller føtter. Ikke noe store greier, men nok til at det ser ut som jeg konstant er i ...

Middagstips: Taco!

Her i "huset" er taco luksusmat. Det trengs så mange ingridienser for å lage det, og det er relativt dyrt. Men nå har jeg faktisk funnet en løsning. Nemmelig sånt dinnerkit. Det innegolde...

Skal tidlig krøkes...

..... den som god krok skal bli!Er det ikke omtrent sånn det er? Uansett, jeg og Sindre har nå begynt å øve oss på pensjonisttilverelsen. Litt prematurt vil kanskje noen påstå, men jeg mener det ik...

Faglig møte og boller!

I dag er det fagelig møte på FI. Og det er det vi i fagutvalget som arrangerer. I dag er det om klinisk farmasi, gleder meg skikkelig! Tror det blir veldig bra.Og i den forbindelse har jeg bakt bol...

Taco-gryte!

I dag hadde vi rester fra portørturen til middag. Nam! Ble igjen en kyllingkjøttdeig, tacogryte og en boks hakkede tomater. Det var kjempegodt. Nesten som vanelig taco. Vi hadde chips og rømme til,...

Daffe-middag

I dag spiste jeg hamburger til middag. Mmmmm! Er en liten sjappe som ligger alt for nærme! Uff, burde vært litt lenger unna ;)De er så hyggelige der! Sto og telte småpengene mine, var sikker på jeg...

Singel-middag!

I dag er jeg singel - dvs; Sigmund er hos noen kamerater. Synes egentlig det er litt godt å være aleine hjemme. Trives godt i mitt selskp (hvem gjør vel ikke det liksom!). Men det jeg alltid synes ...

Muffins-mania!

Så gjennom bilder fra londonturen i sommer. Og fikk så sinnsykt lyst på ordentlige cupcakes når jeg så igjen dette bildet:Og når jeg søkte litt på nettet kom jeg over denne bloggen:http://www.cupca...

God og variert middag på budsjett!

Det er ikke alltid like enkelt, og jeg skal være den første til å innrømme at her går det mye i pasta og supper! Er jo somregel sliten når jeg kommer hjem fra skolen, og da er det ikke like fristen...

Laban fruktige seigdamer

Barnepasset i går gikk strålende, for de av dere som trodde noe annet! Huset sto, barna overlevde og foreldrene var fornøyde. Så dette frister faktisk til gjenntagelse :)Over til overskriften. Jeg ...

Matpakke-inspo!

Jeg ble bare superinspirert av http://matpakkemamma.blogg.no. Hun lager de mest fantastiske matpakkene! OMG! Hadde mamma laget så fancy matpakker hadde jeg nok ikke lært meg å smøre matpakke selv.S...

Dilla på....

..... KAKAO!!mmmmmm, det er bare SÅ godt, og jeg har fått helt dilla!

How to: Kakao

Tenkte jeg skulle dele med dere min fanastiske, og enkle, kakaooppskrift!Du trenger dette:Sjokomelkpulver, jeg foretrekker nesquik, vaniljesukker og melk. Hekst h-melk, men det hadde vi ikke her på...

Wok med kinesisk svamp

Ja, du leste riktig - kinesisk svamp. I dag ble det ICA-varianten av wokkblandinger, tror nok ikke jeg har prøvd den før. Jeg anntok bare at den inneholdt det samme som de andre. Der tok jeg feil! ...

Julebrus

Alle har "sin" julebrus, og min er orangsj! Den kommer fra trio brygerier i skien. Denne hadde besteforeldrene mine alltid med seg når de kom til jul, og jeg må fortsatt ha den. Ellers bl...

høst-suppe

Jeg er ei skikkelig "suppe-guri". Jeg elsker supper. Det er det beste med høsten, en tallerken med varm suppe.Jeg og også glad i å lage mat, så jeg tenkte jeg skulle dele en av mine flott...

Alternativ middag

Nå nærmer jo studielånsmåneden seg slutten. Når man er student så går månedene fra 15. til 15. :) Nå er "matkassa" her nesten skrapet, og jeg må ta frem kreativiteten framfor kokeboken nå...

Jeg har syndet!

I går klarte jeg ikke motstå fristelsen - jeg kjøpte meg en pose med Nidars Julemarsipan. Jeg som er SÅ i mot premaur julestemning, også gjør jeg noe sånt noe - i oktober!?Jeg skammer meg, men må n...

Sjokofrukt

........ min nye venn?I dag prøvde jeg nidars Sjoko-frukt. "Med ekte frukt og deilig melkesjokolade" som det heter på pakningen. Jeg ble ikke superimponert, men den var grei!Klarte jo å f...

Nettas super-burrito

Middagen i dag var burrito - nærmere bestemt min superburrito! Og ettersom jeg er så fornøyd med meg selv og denne oppskriften velger jeg å dele den med deg.Det er vannvittig mye mat, holder for to...

Pizza time!

Kveldens middag var pizza. Ettersom min kjære mor, bestemor og mariann var i sverige for litt siden og kjøpte med biff til oss ble det pizza med biffstrimler i dag! Veldig godt! *tommel opp*Da jeg ...

Nam-nam!

Har nå prøvd meg på rosiner med sjokoladetrekk. Jeg er imponert! det var kjempegodt! litt søtt i lengden, men absolutt spiselig. Også føler jeg meg litt sunnere enn når jeg spiser vanelig sjokolade...

Brokolisuppe

Dagens middag var brokolisuppe - hjemmelget! Ja, du leste riktig, kokte brokoli, brukte buljongvann og lagde jevning med mel. Fant oppskrift i "fra boller til buritos" , kokeboken alle fi...

My new love!

Ja, jeg er forelsket! Dette er de beste nyheten fra Freia på lenge! Har til og med prøvd å lage sjokoladeboller med den - fungerte utmerket! Selv om både jeg og Sigmund måtte konkludere med at de h...

Hurtigmat

Nå har Sigmund hatt sin første eksamen, så vi feiret med hurtigmat :) Han kjøpte seg hamburger og jeg kjøpte meg kebab.Vi gikk bort på "sjappe på hjørnet" Amore heter deb og latterlig nok...

spagetti med kjøttsaus

Det går mye i ting med pasta her. Det er enkelt, og billig. Hvis man lager mye pasta, så trenger man mindre av tilbehøret - som ofte er dyrere enn pastaen (hvis du kjøper billig firstprice da). Jeg...
hits