GRAVID ELLER AMMENDE MED MIGRENE?

Jeg skriver nå på masteroppgaven min i farmasi, nærmere bestemt samfunnsfarmasi. Oppgaven min omhandler gravide og ammende med migrene, og vi holder på med en studie nå som skal undersøke risikooppfatning, informasjonsbehov og holdninger til migrene og migrenemedisiner i svangerskap og ammeperioden.

Vi vet at mange kvinner med migrene må bruke legemidler i svangerskapet og ammeperioden. Lite er imidlitid kjent om hvilke holdninger kvinnene har til bruk av migrenemedisiner i disse periodene. Hvert år blir ca 6000 norske kvinner med migrene gravide, men hva som skjer med tanke på medisinbruken deres er fortsatt lite kjent

Vi må vite mer om hvilke holdninger kvinnene selv har til migrenemedisiner når de er gravide og ammer, og hva som påvirker beslutningen om å bruke medisiner eller eventuelt avstå fra behandling i disse periodene. Det er viktig å få formidlet kvinner med migrenes erfaringer til helsepersonell for å bedre svangerskaps- og barselsomsorgen for kviner med migrene. Og for at studien skal kunne brukes til å gjøre dette er det viktig at så mange som mulig deltar. 

Studien er i form av et internettbasert spørreskjema som man fyller ut helt anonymt! Man kan være med i trekningen av et gavekort på 4000,- og man kan få en legemiddelsamtale hvis man vil det.

For å delta i studien må man være over 18 år, og enten være gravid eller ha et barn på maks 1 1/2 år. 

Skjemaet finner du HER , og hvis du er på facebook kan du like siden vår facebook.com/mimegastudien :) Der legger vi ut nyttige tips og råd og informasjon rundt svangerskap, amming og migrene :)

Hvis du kjenner noen som er gravid eller har et lite barn så del gjerne linken med dem, for alt du veit kan de ha migrene :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits