SKAPPELGENSER #8

Jeg er selvutnevt ulloman. Favoritten (når jeg er aleine hjemme) er å gå i bare ullundertøy. Kan ikke huske å ha synes ull klør noen gang, men hvem veit hva jeg tenkte når jeg var liten. Nå er i allefall ull gull!

Skappeljentene har jo gjort det å gå i hjemmestrikke "inn", og det å strikke "inn". Det elsker jeg! Synes det er så gøy å strikke, og det er jo herlig hvis andre kan finne samme gleden. Tilfredsstillelsen av å ha på seg noe man faktisk har laga sjøl er ubeskrivelig. Så tommel opp til trendsetterene!

Nå har jo "skappelgenseren" levd sitt eget liv ganske lenge. Den kommer i alle størelser og fasonger, og i mange forskjellige kvaliteter. Og sjøl om det har vært diskutert om ideen kom fra dem eller ikke, kan ingen nekte for at det var deres fortjeneste at det blei så populært med rillestrikka litt oversized gensere igjen. 

Ettersom jeg er allergisk mot å følge oppskrifter har ingen av mine "skappelgensere" blitt strikka etter mønsteret og med "orginalgarnet". 3 er strikka med "orginal" montering, og 5 med raglannfelling. 6 er strikka i Drops <3 2 garn, 1 er strikka i Alfa fra Sandnesgarn og siste tilskudd er strikka i Østlandsgarn fra Nille. Av alle er det bare 2 som har lik størelse, ellers er alle tilpassa den som skulle bruke den. Noen liker det stort, andre liker det figurnært. Og det herlige med hjemmelaga er at alt kan tilpasses. 

Siste tilskudd, genser nummer 8, til "skappelgenser" familien er en hvit liten kreasjon - til meg sjøl. Den er montert som på "orginalen", men er mye smalere og mye kortere. Jeg brukte 700 meter garn = 7 nøster Østlandsgarn fra Nille. Den er hvit, og er laga for å passe perfekt til de burgunderrøde chinosene mine! Ha ha, jepp, faktisk, helt seriøst. Men den passer jo til ALT da, ikke bare de buksene. Som mamma sier "Tenk så fin til ei svart bukse". Så kan man pynte seg med smykker. Har lenge ønska meg en nøytral ullgenser som kan brukes til det meste. Nå lurer jeg på om jeg skal lage en bare i jakkeform og i lys grå. Galskapen legnge leve... Dette er den 3. "skappelgenseren" min.... Ja ja, vi lever i et kaldt land!

Fargen på nøstet er mest likt hvitfargen på sjølve genseren. Så nå blir det spennende å se hvordan det blir å vaske den. Er jo ikke superwash! Jeg har ikke gjort noe spesielt for å "pynte den opp" men jeg vurderer sterkt å hekle en picotkant rundt halsen. Har jo tråss alt ett nøste igjen. 

Neste prosjekt, kanskje "skappeljakke", trur jeg må bli i Alpacca-soft fra Nille. kjennes jo helt nydelig ut. Men litt skeptisk til at det er over halvparten syntetisk i den. Liker ikke at det blir statisk og at det nupper så lett.  

Én kommentar

Gina

13.09.2016 kl.17:32

Hei.

Så fin genser. Strikker du med enkel tråd i østlandsgarn? fulgte du oppskriften ellers i forhold til masker?

Skriv en ny kommentar

hits