MARIUS-MANI

Det er vel ikke bare jeg som har fått med meg at det vellkjente mariusmønsteret har fått sin rennesanse. Etter at jeg så en modell i grått og okergult henge i et vindu en gang, har jeg hatt lyst til å lage meg en slik en. Men jeg har hatt så lyst til å strikke meg en kjole også, så nå har jeg slått to fluer i en smekk. Eneste problemet er at jeg ikke fant den gulfargen jeg ville ha, og endte derfor opp med oransj. Hittil har jeg kommet til hoftene, så har en god del igjen. Har gammalt mønster etter mamma, men hadde så grådi lyst på rundfelling i halsen, så da gikk jeg til innkjøp av mønsterheftet til sandnes garn. Så jeg har endt opp med å kombinere tunika og genser med rundfelling-mønsterne. Blir spennende å se hvordan det blir. Litt utolmodig kan du si, så endte opp med nesten å strikke på meg senebettenlse (igjen) for ett par ukrer siden, så måte ta litt pause. Og på toppen av det hele har kjoleprosjektet måtte vike unna for litt julegavestrikkerier. Livet er ikke lett altså!

Blei fort litt marius-mønster der også ja. he he. Tror ikke mottagern av dette leser bloggen min, men man kan aldri vite, så derfor venter jeg med å si hva det er. Men fornøyd med at det endelig er ferdig. Bildet ble tatt på fredag forresten.

Er vel kanskje ikke så overraskende at jeg ønsker meg marius-sengesett til jul. Princess har nemmelig en marius-serie nå, med sengesett, pledd og håndklær. Hvor kul er ikke håndklær med mariusmønster liksom?!

Flere som er blitt bitt av basillen eller?

 

 

4 kommentarer

Anne C

07.des.2011 kl.22:11

Så flink du er! :) Sukk, skulle ønske jeg kunne strikke! Men jeg får det bare ikke til. :S Jeg starter med 20 masker, og ender opp med 40 og en halv. ;)

Har så lyst på en sånn strikkegenser med mariusmønster (aner ikke hva mønsteret het før jeg dumpet inn på bloggen din, haha).

Er også veldig glad i fair-isle mønster (igjen, jeg aner ikke hva mønsteret heter på norsk, men det ser ut som stjerner / snøkrystaller). Har veldig mye fair-isle, både lang genser (som evt kan fungere som kjole/tunika), strikket cardigan, lue, votter, kosesokker osv. :)

Knitbymary

12.des.2011 kl.19:06

Marius genserne er jo fantastisk fine:) Hvor fikk du kjøpt mønster? Og hva slags garn bruker du?

Hilde

29.des.2011 kl.11:19

Stilig!! Håper du legger ut bilde av resultatet :)

Netta Marie

24.jan.2012 kl.15:08

Knitbymary: Kjøpte sandnes sitt hefte Klassikere. Der var det manfe mariusoppskrifter, og setersdals- og telemarksmønstere også. På kjolen bruker jeg rubin fra sparkjøp. Virker som et veldig godt garn, i allefall fint å strikke med. Får håpe det er like godt på :)

Skriv en ny kommentar

hits