BABY-GAVE-STRIKKING

For ganske lenge siden, i romjula faktiisk, ble en av kameratene til Sigmund pappa til en liten gutt. Tror jeg har nevnt det før, men jeg måtte jo selvfølgelig strikke litt til ham. Er jo så gøy med babytøy, og spesielt når det er til noen man kjenner.

Var å besøkte de for noen uker siden, men glemte å ta bilder av klærne, så måtte få mamman til babyen til å ta bilder av de. Bloggoman sa du? he he, men liker å dokumentere det jeg har laget. Han var så søt, guri verden! Jeg som egentlig ikke liker babyer, er nesten litt avstandsforelsket ennå. Synd de bor så langt unna!

Jeg gikk ganskje litt "over board" med strikkinga, men hvor ofte blir man filletante?! Ha ha, har forresten kommet i en alder der gjevngamle begynner å få barn uten at noen sperrer opp øynene og synes det er tidlig. Det skremmer meg litt, begynner å dra på åra. Uansett, jeg strikket brun utedress med matchende sokker, beige sparkebukse, jakke og lue og en turkis bukse med beige detaljer. *kremt* ikke mye i det hele tatt. Ha ha, men jeg har i allefall gjort min del for at den lille krabaten skal holde varmen!Alt er strikket i 0-3 måneder, og ettersom minien var ekstra liten når han ble født, regner jeg med at det passer lenge. Har ikke bilde av dressen og sokkene enda, men hvis jeg får det kommer nok det her også.

Synes settet ble kjempefint, og litt artig å kunne mikse og matche litt da.

11 kommentarer

Anniken

28.feb.2011 kl.19:13

ååå det var kjempe fint :) Mulig jeg må bestille noe strikking fra deg hvis du har tid, jeg fikk en niese i dag! :D Også skal jeg besøke de i påsken :)

Netta Marie

28.feb.2011 kl.19:21

Tid? jeg har jo allverdens tid ;) ha ha! Men må nok begynne straks for å få det ferdig til påske :) Tenk litt på hva du vil ha og farger, så kan vi snakke om det neste gang vi sees (forhåpentligvis til lunsj på helga snart) :) grattis med niese :D

Oddbjørg

01.mar.2011 kl.09:24

Kjempefint:)

Tine Kristin

01.mar.2011 kl.14:47

Kjempestilig! Jeg vil også strikke masse...

Kommet litt i gang med strikkinga selv igjen også, så nå har jeg kommet litt videre på knebuksa også, oppdatering kommer så fort jeg får somlet meg til og ta bilde ;P

03.mar.2011 kl.11:30

Så fint tøy :)

Ser forresten at du studerer farmasi i Oslo. Lurte på hvordan studiet er? Er det veldig hard? Bør man være veldig god i kjemi for å velge det? :P Vurderer å velge det.

Blir veldig glad for svar! :)

Netta Marie

03.mar.2011 kl.11:49

Anonym: Hei hei! takk for det :)

Du bør være litt glad i kjemi, i allefall for å komme gjennom det første året, der det nesten bare er grunnleggende kjemi lignende den som er på videregående. Etter det blir det mye mer rettet mot farmasifaget hvordan legemidler virker og sånt når det kommer til kjemien. Men det er jo mye kjemi, det er jo det vi studerer - legemidlers kjemi og kjemiske egenskaper. Men man trenger ikke være kjempegod i kjemien man har på videregående, for man får mye repetesjon, også lærer man på nytt det som er relevant og viktig. Men det er veldig gøy! Hardt? Ja, det er det jo. Vi har mye pensum, det er mye som er obligatorisk, og det er ofte eksamner. Men da blir man ferdig med ett fag før man begynner på det neste, og det er alltid en fordel :) Men det er absolutt overkommelig! Hvis du har lest bloggen min ser du jo at jeg gjør mye annet en å bare studere, så hvis man vil får man til å ha et sosialt liv ved siden av også :) Det er relativt små klasser, så det blir et veldig godt miljø! Og begynner du nå til høsten, skal jeg og mine klassekamerater være faddere for deg, og det tror jeg kommer til å bli kjempebra :) Hvis du ønsker mer info kan du bare sende meg en mail, eller så kan du gå inn på bli kjent med UiO på facebook, og så inn på helsefag og medisin - der er det flere facebookfaddere som også studerer farmasi.

Forresten, viktig å vite at det er to måter å studere farmasi i Oslo på. Det er en 3 årig bachelor på høyskolen - da blir du reseptarfarmasøyt, eller så er det 5 år på univeristetet og da får du en master i farmasi og blir provisorfarmasøyt. Forskjellen er jo hvilken grad man har, høyere grad = høyere lønn, og litt hvilke muligheter du har i arbeidslivet. Reseptarer kan ikke være apoteker (drive apoteket) det kan bare provisorer :) Jeg går på univeristetet da :)

03.mar.2011 kl.14:11

Tusen takk for hjelpsomt svar! Virker veldig interessant :) Mangler noen fag for å starte en master, men kan eventuelt ta opp eller gå videre etter de tre årene om det blir aktuelt :) Igjen, tusen takk :)

Netta Marie

03.mar.2011 kl.18:36

Anonym: Bare hyggelig! Et stalltips til før jeg gir meg: Hvis du vil gå master og bli provisor, så ta det året ekstra for å ta opp fag, og begynn på provisor. Da bruker du 6 år på å bli provisor. Begynner du på høyskolen, og søker deg in på det alternative masterløpet for de som allerede er reseptarer rett etter at du er ferdig der bruker du 6,5 år tilsammen. Dessuten er det veldig få plasser på det alternative løpet, og det er nå to år på rad det ikke blir tatt opp noen. Dessuten er det veldig krevende, for man går på tvers av alle trinn. Men er du ikke sikker på at du orker 5 år med master etter de fagene, er det nok lurest å ta høyskolen :)

Er som sakt facebookfadder, så her kan du lese om min vei mot blindern i "om meg" :) http://www.facebook.com/faddernettamarie

Masse lykke til med valget, og uansett hva man velger så er det aldri for seint på ombestemme seg :)

03.mar.2011 kl.19:27

Okei, ja, er så altfor mange valg hehe :) men sant som du sier, kan alltid ombestemme seg!

Hm.. visste ikke at det var såpåss "vanskelig" å ta master etter endt reseptar. Det forandrer jo saken litt..

Har ca 4 i kjemi, er litt redd for å ikke få til en master:P Eller, er litt redd for å søke meg inn på master.. Men er jo ikke sånn at jeg ikke forstår noe kjemi heller:) Får rett og slett gå i tenkeboksen! :) Takk for all hjelp!

Netta Marie

03.mar.2011 kl.19:35

Anonym: For det er det som er litt spesielt med master i farrmasi, selv om det er en master er det ikke en 3+2 løsning. Så å bygge på en bacholer er litt mer innviklet enn på vanelige masterstudier :)

Karakterene fra videregående sier egentlig ikke så mye om hvordan du klarer vidre studier. Man vokser mye, og læremåten er så anderledes på universitet/høyskole. Så det burde du ikke tenke på. Det er nesten ene og alene motavasjonen til å klare studiet det står på, er man motivert klarer man det meste :)

Og kommer du på noe mer du lurer på er det bare å spørre, så skal jeg prøve å svare etter beste evne :)

03.mar.2011 kl.19:39

Okei, det var greit å vite :)

Men har veldig lyst til dette, så må tenke litt ekstra hard fremover :)

Nei, man lærer vel sikkert på en helt annen måte, og så blir vel ting gjenre knyttet mer opp mot et yrke, på vgs skal man jo på en måte bare gjennom pensum :)

Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Netta Marie

Netta Marie

22, Oslo

Livsglad jente som bor sammen med kjæresten sin Sigmund i Oslo, og går på UiO. Jeg elsker å strikke, og er litt over middels glad i pingviner. Ser du noe strikket du liker? Jeg strikker på bestilling:) Send meg en mail på netta.marie@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits