Palmesøndag!

I dag er det palmesøndag, starten på påsken. Tenkte jeg kunne "minne" folk på hva palmesøndag er, for de som kanskje ikke heeelt husker det.

Palmesøndag er dagen da Jesus dro inn i Jerusalem. Dette skjedde søndagen før korsfestelsen. I følge historien kom han ridene inn på et esel, og de som sto langs veien strødde palmegrener foran ham, derav navnet Palmesøndag.

Den liturgiske fargen er rød, fordi Palmesøndag er den første festen for kristi lidelse, men i den lutherse kirken her i Norge er fargen lilla, slik som det også er for skjærtorsdag og langfredag.
Men, for veldig mange tror jeg et bare er nok en rød dag. Da men enten får godt betalt eller fri. Også er det jo mange som sikkert endelig har kommet frem til hyttene sine, og ser frem til en herlig uke med familien!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Netta Marie

Netta Marie

21, Oslo

Livsglad jente som bor sammen med kjæresten sin Sigmund i Oslo, og går på UiO. Jeg elsker å strikke, og er litt over middels glad i pingviner. Ser du noe strikket du liker? Jeg strikker på bestilling:) Send meg en mail på netta.marie@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits