Nybegynner med strikkepinner?

Har nå fått et par kommentarer fra noen som lurer på hvor de skal begynne når de vil begynne å strikke andre ting en pannebånd. Det lurte jeg veldig på når jeg skulle begynne også. 

Det førtse du burde begynne med er å lese en oppskrift. Sett deg inn i hva hvilke symbole og forkortelser står for. Skriv gjerne en lite jukselapp du kan ta med deg. Og når du skal begynne, så les gjennom HELE oppskriften før du begynner - prøv å se for deg hvordan det ferdige produktet skal bli.

Hvis du ikke er så stø på strikkepinnene så anbefaler jeg å begynne med noe som skal toves. Da blir små skjønnhetsfeil borte i toveprossessen, og det skal mye til før du ikke får ett bra resultat. Jeg begynte med tøffler. Og kan ambefale denne oppskriften: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=86&d_id=15&lang=noDet er også fult mulig å be om hjelp i garnbutikker. De garnbutikkene som fører Drops-garn hjelper som regel til hvis du har noen spørsmål rundt oppskriftene derfra. Bare ta med deg strikketøyet i buttikken, så slipper du at du gir opp med en gang!

Hvis du er litt støere på strikkepinnen, og strikker jevnt og fint så kan man begynne med små plagg. Jeg har nå strikket ett par "djevelluer", og oppskriften er veldig enkel. Hvis du ikke vil strikke babytøy kan du jo begynne med ett par pulsvarmere. En djevellueoppskrift jeg liker veldig godt er denne: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=16&lang=noDet er litt klisjeaktig. Men øvelse gjør faktisk mester! Det er bare å hoppe i det. Men ikke begynn med for store ting, da blir du fort lei.

garnstudio.com har også veldig mange fine instruksjonsvideoer. Veldig lett  å skjønne.

Da håper jeg noen har hatt nytte av dette :)2 kommentarer

angelmummy

26.feb.2010 kl.13:12

Kjempeflott veiledning fra deg :) begynte faktisk med toving etter kort tid øvelse med strikkepinnene, og ble en trening det med helt ok resultat :)

Netta Marie

26.feb.2010 kl.13:55

angelmummy: Så bra :) Toving er veldig praktisk! Blir også veldig varmt og godt :)

Skriv en ny kommentar

Netta Marie

Netta Marie

21, Oslo

Livsglad jente som bor sammen med kjæresten sin Sigmund i Oslo, og går på UiO. Jeg elsker å strikke, og er litt over middels glad i pingviner. Ser du noe strikket du liker? Jeg strikker på bestilling:) Send meg en mail på netta.marie@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits