Husk på å stille klokka!

I natt stilles klokken en time tilbake, og får en times ekstra søvn! Dette er det nok mange som glemmer. Jeg husker en episode fra da jeg var mindre, og jeg og ei venninne var i svømmehallen. Vi skulle bli hentet kl 16 og gikk opp av vannet i god tid for å rekke det. Når vi var ferdg dusjet og påkledd oppdaget vi at klokken inne i svømmehallen ikke var stilt, og vi måtte sitte å vente en time på mamma. Typisk!

 

 

klokke213

 

 

Og hvorfor stiller vi så klokka?


Fra 1. januar 2008 ble loven fra 1894 om sams normaltid innlemmet i den nye loven om målenheter, måling og normaltid. Samtidig ble forskriften om sommertid overført fra Helse- og omsorgsdepartementet til Nærings- og handelsdepartementet. Det betyr at i årene som kommer er det nærings- og handelsministeren som skal minne oss på at det er på tide å stille klokka, skriver Nærings- og handelsdepartementet i en pressemelding.

Ideen om sommertid ble lansert av Benjamin Franklin allerede i 1784, men det skulle gå mer enn 100 år før forslaget fikk gjennomslag. I 1916 ble sommertiden innført i en rekke europeiske land. Først ute var Tyskland og Østerrike som stilte klokkene fram den 30. april 1916 klokka 23.00. Her hjemme ble sommertiden innført samme år, men det skjedde først 22. mai.

Siden har tidspunktet for å stille klokka endret seg både når det gjelder dato og klokkeslett. I Europa stilles nå klokkene én time fram den siste søndagen i mars klokka 02.00. Unntaket er Island som ikke har innført sommertid. I USA stilles klokka andre søndag i mars, to uker før Europa.

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Netta Marie

Netta Marie

21, Oslo

Livsglad jente som bor sammen med kjæresten sin Sigmund i Oslo, og går på UiO. Jeg elsker å strikke, og er litt over middels glad i pingviner. Ser du noe strikket du liker? Jeg strikker på bestilling:) Send meg en mail på netta.marie@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits